Begrafenis regelen, een noodzakelijk kwaad

Begrafenis regelen, een noodzakelijk kwaad

Het is wellicht niet iets waar je iedere dag over na denkt, of over na wilt denken. Jouw eigen begrafenis regelen. Maar het is wel aan te raden om er eens voor te gaan zitten en alvast eens na te denken hoe jij jouw begrafenis wilt. Het is geen leuk werk, maar zo weet je wel dat jouw begrafenis eruit zal komen te zien zoals jij dat wilt.

Begrafenis regelen, de standaard

Je bent vast al eens op een begrafenis geweest. Vaak is dat in een uitvaartcentrum. De een is mooi en heeft een prachtig uitzicht, de ander is ergens op een industrieterrein of naast een politiebureau waar je steeds sirenes hoort. Vaak sta je lang te wachten in de algemene hal tot je naar binnen mag, de aula in. Na de ceremonie krijg je nog een plak cake, en een bak lauwe koffie en dan kun je weer naar huis. Eerlijk is eerlijk, op die manier kun jij niet fijn afscheid nemen van jouw dierbare. Het is dus van belang om dat jouw nabestaanden ook niet aan te doen.

Originele opties

Je hebt vast al wel een idee of je begraven of gecremeerd wilt worden, welke muziek je wilt en dat je geen lauwe koffie na afloop wilt. Maar wat dan wel? Wil je er liever een soort afscheidsfeestje van maken? Want dat kan natuurlijk ook. Het leven is te kort om alleen te huilen. Huilen en lachen liggen soms dicht bij elkaar en dus kun je er gerust een feestje van maken. Dit kun je doen door wat vrolijkere muziek, waar jij altijd vrolijk van werd bijvoorbeeld. En je kunt, naast uitvaartcentra, ook denken om de begrafenis in jouw favoriete café te houden. In plaats van slappe cake kun je na afloop bitterballen uit laten delen. En de kosten zijn echt niet meer dan een standaard uitvaart, dus… denk eens over jouw begrafenis na.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *