Contactlenzen zijn een prima alternatief voor een bril

Contactlenzen zijn een prima alternatief voor een bril

Draag je weleens een bril? Dan ben je vast ook wel bekend met de minder handige kanten van het dragen van een bril. Als je bijvoorbeeld de vaatwasser opent en je bril volledig beslaat door de stoom. Of als het buiten koud is, en je komt weer naar binnen. Ook dan kan je bril beslaan. Onhandig dus, want je draagt hem nu net om beter te kunnen zien. Contactlenzen zijn dan een prima alternatief. En het goede nieuws: voor bijna iedereen is er wel een type lens dat past bij hun oog situatie. Het maakt daarbij ook niet of je bijziend bent of juist wat hulp nodig hebt om de letters van je boek te kunnen lezen.

Lenzen voor verziendheid en bijziendheid

Er zijn namelijk lenzen om je te helpen bij je myopie – oftewel je bijziendheid – en lenzen om te dragen als van dicht bij niet zo goed meer kunt zien. De meeste mensen zullen lenzen dragen als ze jong zijn en dus eerder met myopie te maken hebben dan met verziendheid. En dus zijn de meeste lenzen dan ook voornamelijk geschikt om beter in de verte te kunnen zien. Maar wist je dat er ook zogeheten multifocale contactlenzen bestaan? Hiermee wordt het dus mogelijk om eindelijk weer een leuk boek te kunnen lezen, zonder deze op armlengte afstand te moeten houden omdat je anders de letters niet kunt zien. Dat is dus wel zo prettig.

Wandel eens een opticien binnen

Dus het advies blijft om gewoon eens een opticien binnen te wandelen. Door een simpele oogtest weet je direct je sterkte en de opticien kun je vervolgens uiteraard informeren over het dragen van contactlenzen. Hoelang draag je ze, hoe doe je ze uit, welke soorten zijn er, hoe bewaar je de lenzen? Het zijn een aantal vragen waarop je dan een antwoord krijgt. Dus wil je eens wat anders dan je bril? Probeer dan zeker eens om contactlenzen te dragen. Je hebt zowel dag-, week als maandlenzen, dus keuze genoeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *