Transport van grote objecten

Transport van grote objecten

 

Het vervoer in Nederland kent vele vormen waarvan het vervoer over de weg wel de bekendste vorm is, die wel allemaal dagelijks wel tegenkomen. Binnen het vervoer over de weg zijn er een aantal onderdelen die meer vragen van het transportbedrijf of van de klant als het normale transport van een pallet of een aantal dozen voor een klant. Het onderdeel wat het meeste in het oog springt is wel het zwaar transport. Een brugdeel, een vleugel van een vliegtuig, een compleet vakantiehuisje, alles lijkt over de weg te kunnen om afgeleverd te worden op plaats van bestemming. Er is echter nogal wat nodig om dit goed te kunnen regelen.

Voorbereiding

Naast het vervoer zelf is een goede voorbereiding noodzakelijk. Welke route moet er gereden worden? Zijn er obstakels onderweg zoals bijvoorbeeld een bepaalde hoogt van een viaduct waar rekening mee gehouden moet worden. Is elke bocht als de lengte van het te vervoeren object langer is dan normaal wel te nemen. Deze voorbereiding is dan ook van groot belang want als het zwaar transport vast komt te zitten omdat er een verkeerde route is gekozen, kan je vaak niet zo eenvoudig de combinatie keren en een andere route nemen. Door de juiste route te nemen en de wagen te begeleiden voorkom je deze problemen.

Ontheffing

Bij speciaal transport kan het nodig zijn om ontheffing aan te vragen bij Rijksdienst voor Wegverkeer. De reden dat er bij het RDW-ontheffing aangevraagd moet worden is dat door het object wat vervoerd moet worden er niet meer voldaan kan worden aan de wet waarin de maximale maten voor vrachtwagens beschreven staan. Elk land in Europa kent zijn eigen RDW en door de juiste papieren en de juiste afspraken te maken met het RDW is het vervoer wat op zichzelf al een hele onderneming kan zijn in ieder geval gewaarborgd van de juiste papieren en vergunning. Hierdoor lijkt de stelling wel te kloppen dat zonder transport alles stil staat.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.