Wat is een AED?

Wat is een AED?

In de meeste kantoren en openbare gebouwen is er een apparaat met de naam AED. Inderdaad, veel mensen negeren de noodzaak van dit item of weten niet eens wat het is. Vandaag zullen we de vraag van veel mensen beantwoorden: wat is een AED?

Nog steeds een automatische externe defibrillator (AED) genoemd, het is een hulpmiddel dat wordt gebruikt voor mensen met een plotselinge hartstilstand. Daarom is het belangrijk om ze overal in kantoren of openbare gebouwen te vinden. Dit geavanceerde, gebruiksvriendelijke medische apparaat is ontworpen om mensen te helpen hun hartslag onder controle te houden; het is in feite in staat om de hartslag van een persoon te analyseren en, indien dringend, een elektrische schok of een snelle samentrekking van de vezels van het hart af te geven, zodat dit een actief ritme terugkrijgt.

Het nut van een automatische externe defibrillator

Een van de belangrijkste doodsoorzaken in de Verenigde Staten is een plotselinge hartstilstand. Jaarlijks lijden meer dan 350.000 mensen eraan en de enige manier om dit tekort te herstellen is door het gebruik van een AED. Als je een hartstilstand hebt, telt elke minuut van je leven. Het is niet nodig om op hulp te wachten voordat je met de behandeling begint; in feite is de hulp van een gezondheidswerker belangrijk, maar met een AED kun je je levenskansen verhogen als je weet hoe je deze moet gebruiken. Merk op dat automatische defibrillator de externe defibrillator en de implanteerbare defibrillator omvat. Hun werkwijze is vergelijkbaar.

Hoe kan ik een AED krijgen?

Je vindt dit apparaat op openbare plaatsen en in de meeste kantoren. Het is een apparaat dat je moet hebben als je vaak een hartstilstand hebt. Je kunt ook kiezen voor defibrillator kopen. Het is echter essentieel om met een zorgverlener te praten om te weten hoe je het moet gebruiken. Geen paniek, door het specifieke advies op te volgen, zul je het gemakkelijk kunnen gebruiken; je hoeft hiervoor geen expert te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.